Suunnittelun ABC

Nyt jokainen pystyy suunnittelemaan kotiinsa optimaalisen säilytysjärjestelmän. Tarvitsetpa uutta säilytystilaa sitten autotalliin, eteiseen tai vaatehuoneeseen, Sovellan tuotteilla rakennat juuri omaan kotiisi sopivan kokonaisuuden. Neljässä helpossa vaiheessa tarvitset avuksi vain mittanauhan, kynän ja ruutupaperia sekä tavalliset asennustarvikkeet.

A) MITTAA: Ensimmäiseksi tulee tietää suunniteltavan tilan seinien leveys ja korkeus. Tässä vaiheessa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset ikkunat, putket ja seinän materiaali. Piirrä seinät ruutupaperille ja aloita suunnittelu.

B) JAKSOTA: Sovella-säilytysjärjestelmässä seinä jaetaan leveyssuunnassa 90 cm tai 60 cm leveisiin jaksoihin, joihin sitten sovitetaan hyllyt, rekit ja korit. Tähän tulee jättää n. 4 cm säätövara, sillä säätölistojen kiinnitys vie 3 cm ylimääräistä tilaa. Hukkasenttejä ei jää, kun mietit myös hyllyjen syvyyden. Ylähyllyjen syvyys voi olla 50 cm, jotta siellä voi säilyttää suuria tavaroita, kun taas ahtaissa tiloissa 40 cm tai 30 cm syvät hyllyt säästävät tilaa, mutta niille mahtuu silti paljon tavaraa.

C) SUUNNITTELE: Seuraavaksi suunnitellaan, minkälaiset hyllyt toteutetaan: tarvitaanko tavallisia hyllyjä laatikoille tai urheiluvälineille, avoimia lankakoreja kengille vai esimerkiksi vaatetankoja takeille ja mekoille. Tämä riippuu täysin sinun tarpeistasi ja Sovellan tuotteilla saatkin rakennuttua juuri tarvitsemasi järjestelmän. Ahtaisiin tiloihin tangot sopivat parhaiten, sillä niihin ei voi kolhia itseään, kun taas vetokorit kannattaa sijoittaa hyllystön alaosiin, sillä ylhäällä niistä on vaikea poimia tavaroita reunojen vuoksi. Seinät kannattaa suunnitella yksi kerrallaan, mutta myös nurkkien hyödyntäminen sujuu tehokkaasti esimerkiksi vaatetangon avulla. Nämä ja muut vinkit löytyvät Säilytysvinkit-osiosta.

D) KIINNITÄ: Suunnittelun jälkeen suuntaa vain kauppaan ja osta tarvitsemasi tavarat. Sovella-tuotteet on helppo asentaa itse. Säätölistat vain ruuvataan seinään kiinni tai aloitetaan seinän yläosaan kiinnitettävällä vaakakiskolla, joka helpottaa asennusta entisestään, sillä kaikki muut osat kiinnitetään siihen.

 

E) Täytä valmiit hyllyt vaatteilla, laatikoilla, kengillä, urheiluvälineillä tai mitä kaikkea onkaan tähän asti vain lojunut hankalasti nurkissa tai laatikoiden pohjalla. Sovella pitää tavarasi ja elämäsi järjestyksessä.

 

Katso videolta, miten Suunnittelun ABC toteutetaan täynnä tavaraa olevassa autotallissa:

 

Lisää neuvoja oman järjestelmäsi suunnitteluun löydät myös Mitä tuotteita tarvitsen? -osiosta.

 

Jos tämä tuntuu liian hankalalta, ota avuksi Sovella Planner. Ohjelma jaksottaa tilan puolestasi ja näyttää suunnitelmasi kolmiulotteisena mallina. Se laatii jopa valmiin kauppalistan.

 

Sovellaa myydään kaikissa hyvinvarustetuissa rautakaupoissa, joissa on usein myös omat suunnittelijat, jotka tekevät tarvittaessa suunnitelman kotiisi, kun kerrot vain kalustettavan tilan mitat ja käyttötarkoituksen. Löydät lähimmän jälleenmyyjämme täältä.