Osta työtä Suomeen 1.12. ja kaikkina muinakin päivinä!

TAKAISIN AJANKOHTAISIIN
30.11.2017

1.12. vietetään Osta työtä Suomeen -päivää jo kolmatta kertaa. Tapahtumalla muistutetaan kuluttajia kotimaisen työn merkityksestä. Suosimalla suomalaista luodaan uusia työpaikkoja ja pidetään huolta vanhojen säilymisestä.

Laskukaava on yksinkertainen: jos jokainen suomalainen käyttäisi kuukaudessa 10 euroa nykyistä enemmän kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin, Suomeen syntyisi vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa. Osta työtä Suomeen -päivällä pyritään ennen kaikkea kiinnittämään kuluttajien huomio omiin vaikuttamismahdollisuuksiinsa.

Kotimaisten tuotteiden ja palveluiden ostaminen on tärkeää muutenkin kuin työllistävän vaikutuksen vuoksi. Tuotteista palautuu ensinnäkin monta prosenttia veroina julkiselle sektorille. Näillä varoilla katetaan suomalaista hyvinvointia.

Myös yrittäjät hyötyvät. Kotimaisten tuotteiden ja palveluiden ostaminen tukeekin yrittäjyyttä siinä missä työllistämistäkin.

Kuten Sovella@homen tarinasta voimme lukea, yrityksen juuret ulottuvat 1870-luvulle. Kotimaisten tuotteiden valmistus ja niiden työllistävä vaikutus on jatkunut siis jo yli 140 vuotta. Meillä Sovella@homessa jokainen päivä onkin Osta työtä Suomeen -päivä.

Lisätietoja Osta työtä Suomeen -päivästä löydät Made by Finland -sivustolta. Mekin olemme mukana!